Una de les meves passions és el Patí català. M'agrada el silenci de navegar a vela, a tocar el mar. Sobretot a les tardes, d'estiu, quan el soroll de la costa: el garbuix dels jocs de platja, el tren del Maresme i els cotxes, arriba llunyà.

2007/09/29

Salsa

Ja fa anys que vàrem fer salsa de tomàquet per primer cop. Un cop la fas i la proves, no hi ha color amb la que venen feta. Aquest any també n'hem fet, 16k de tomàquests, molt madurs i excedents que són fàcils de trobar a l'agost, i dues hores de feina,am uns col·laboradors fantàstics.

Aquí hi ha el procés.

1. Ratllar els tomàquets
2. Fer la salsa, un raig d'oli, una mica de ceba (clar per 8kg, són unes quantes), sal, i reduir una mica la ceba. Afegir-hi el tomàquet ratllat.

3. Deixar-ho una hora fent xup-xup.. Rectificar de sal i sucre, si és massa àcid.


Tenir els pots nets i preparats
Un cop feta la salsa, amb el foc encès i mentre encara bull, posar-la en els pots, un per un, omplir-lo fins a dalt, tapar-lo i girar-lo del revés. El truc de girar-lo del revés fa que la salsa bollint esterilitzi el tap, i que l'aire que queda al pot, al haver de pujar per dintre la salsa, quedi també esterilitzat. Ja tenim salsa per uns mesos

Agregar a marcadores favoritos: